ovijlst.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om statistieken bij te houden en gebruiksvriendelijkheid. Meer info >

logo
Soprema
Soprema
Soprema

Soprema

De verkoop- en productie locatie van SOPREMA in Nederland draagt sinds 1 oktober 2016 de naam SOPREMA BV. Voorheen schitterde de naam Troelstra & de Vries op de gevel. Sinds jaar en dag een begrip in de Nederlandse dakbedekkingsmarkt.

In 1930 werd het Friese bedrijf opgericht als handelspartij voor teerproducten geschikt voor de wegenbouw. Door weinig vraag naar deze producten in de wintermaanden, wordt op de locatie in IJlst een kleine fabriek voor dakrollen gebouwd.

Door de toenemende vraag naar de hoogwaardige producten van Troelstra & de Vries werd al snel de productiecapaciteit vergroot, wat uiteindelijk leidde tot een ingrijpende modernisering van de fabriek. 
Begin jaren 80 is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijke speler op de markt van bitumineuze dakbanen met circa 40 werknemers en een assortiment van 25 dakrollen, waaronder Garantgum, Varyflex en Unicoat.

Mede door verdere groei en verbreding van de markt wordt het Friese familiebedrijf in 2007 overgenomen door het Franse familiebedrijf SOPREMA. 
De productie wordt geoptimaliseerd, product innovaties worden uitgevoerd, service wordt verder versterkt en het assortiment wordt uitgebreid.

Het uitgebreide productgamma van SOPREMA, op gebied van waterdichting, isolatie, daglichtsystemen en rookextractie wordt gefaseerd ingevoerd in de Nederlandse markt. In oktober 2016 wordt dan ook de firmanaam gewijzigd naar SOPREMA BV.Soprema
Geeuwkade 21
8651 AA IJlst
0515-533000
www.soprema.nl
-

Bestuur

Galamagracht 34
8651 EC IJlst
06 20 363 775
ovijlst.1964@gmail.com
© Ondernemersvereniging IJlst 2023
Realisatie: Axivorm webdesign