ovijlst.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om statistieken bij te houden en gebruiksvriendelijkheid. Meer info >

logo
brug
houtstad
molen
soprema

Schildersbedrijf F. de Vries

Een bedrijf met een eeuwenoude geschiedenis Ons bedrijf is een bedrijf met een eeuwenoude geschiedenis, waarbij de aanleg voor het schilderen inmiddels in de genen is genesteld. In ± 1810 kwam Gerben de Vries, geboren in 1768 in Joure, naar IJlst en was “verwer en glazenmaker”. Ook zijn vrouw Sijtske Piebes Zijlstra stond te boek als “Verwersche”.

Sindsdien is het schildersbedrijf overgegaan van vader op zoon en middels zijn we de zevende/achtste generatie schilders in IJlst. Folkert was vanaf zijn zestiende jaar bij zijn vader in dienst en toen al in het bezit van zijn diploma Aspirant gezel schilderen, daarna één dag in de week naar school en zo zijn diploma Gezelschilderen gehaald. Om het boekje compleet te krijgen is hij daarna naar de avondschool in Groningen gegaan om zijn Ondernemers diploma te halen. En na 20 jaar ervaring als schilder zijn we per 1 januari 1996 voor ons zelf begonnen.

In Januari 2000 zijn we een V.O.F. geworden en werken nu zomers met z’n vieren. Sinds juni 2003 is ons schildersbedrijf gevestigd op het industrieterrein van IJlst. Vanaf 1 januari 2017 zijn Remco en Jorn de Vries firmanten van de v.o.f. geworden. Remco heeft zijn schilders diploma behaald op het Marne College in Bolsward. Hierna heeft hij de MBO opleiding tot Decoratieschilder op het CIBAP te Zwolle afgerond. Hij gaat naast het schilderwerk de werkzaamheden uitbreiden met reclame werk, zoals bestickering/belettering van auto’s, boten, ramen, gevels, gevelborden etc. Jorn werkt al vanaf zijn 16e binnen het bedrijf en heeft zijn schildersdiploma behaald bij de Schilders^Cool in Leeuwarden.Schildersbedrijf F. de Vries
Rogmolewei 4
8651 EP IJlst
0515-532453
schildersbedrijffolkertdevries.nl
info@schildersbedrijffolkertdevries.nl

Bestuur

Galamagracht 34
8651 EC IJlst
06 20 363 775
ovijlst.1964@gmail.com
© Ondernemersvereniging IJlst 2023
Realisatie: Axivorm webdesign