ovijlst.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om statistieken bij te houden en gebruiksvriendelijkheid. Meer info >

logo
De Wylde Boerinne
De Wylde Boerinne
De Wylde Boerinne

De Wylde Boerinne

Wie zijn wij?

Wij zijn Watze en Marja de Vries en onze boerderij staat aan de rand van de stad IJlst, één van de friese elfsteden. Onze 150 koeien worden gemolken door de melkrobots, zodat ze zelf kunnen kiezen wanneer en hoe vaak ze gemolken willen worden. De koeien kunnen altijd vers voer eten, omdat ze gevoerd worden door de voerrobot. Wij vinden weidegang erg belangrijk, daarom mogen onze koeien ’s zomers zelf kiezen wanneer en hoe lang ze het land in willen.

Wij vinden het belangrijk om onze deuren te openen voor iedereen die graag meer wil weten van de boerderij! Met de melktap en het winkeltje hopen we nog meer mensen te mogen ontvangen en te vertellen over het boerenleven.

Geschiedenis

De ouders van Watze hebben deze boerderij gekocht van de familie Huitema. De boerderij is al eeuwen oud, want al in 1700 staat de naam de Wylde Boerinne op de landkaart. Ooit hebben er eens drie gezinnen gewoond op deze boerderij.

De boerderij draagt de naam de Wylde Boerinne en de friese schrijver de heer T.E. Holtrop heeft hier een boek over geschreven naar aanleiding van een waargebeurd verhaal.

In oktober 2018 werd het verhaal van de Wylde Boerinne opgevoerd door Muziek Theater IJlst.

www.muziektheaterijlst.nl/de-wylde-boerinne/De Wylde Boerinne
de Terpen 1
8651 NG IJlst
06-36042932
www.dewyldeboerinne.nl
info@dewyldeboerinne.nl

Bestuur

Galamagracht 34
8651 EC IJlst
06 20 363 775
ovijlst.1964@gmail.com
© Ondernemersvereniging IJlst 2024
Realisatie: Axivorm webdesign